Чураско від Коби

“Чураско” у бразильській традиції означає великий шмат м’яса, смажений на грилі. Львів’яни вже давно отримують цей шмат м’яса з крафтовим пивом із банки у ресторані Churrasco Grill & Beer на вулиці Галицькій. Завдяки завжди свіжому відбірному м’ясу та унікальній пропозиції безліміту м’ясних страв він став улюбленим для багатьох мешканців нашого міста. Чим же відрізняється новий Churrasco на розі Валової і Сербської?

Несподівана Грузія

“Чураско від Коби” – це щось набагато більше. Адже в новому ресторані мережі до традиційного гриля додали відчутний акцент на грузинську кухню. Саме тут готують найкращі у Львові хінкалі – з глянцевим легким тістом, начинені яловичим м’ясом, сиром або грибами. А також – кілька видів хачапурі, метехі, оджахурі, чіхіртма – величезний набір традиційних грузинських закусок, супів, салатів та основних страв у інтерпретації шеф-кухаря Коби Махерашвілі та його помічників. І особливий сюрприз – суп із баранини за грузинськими мотивами, який можна спробувати лише тут. Адже його Коба вигадав уже у Львові, намагаючись поєднати своє бачення рідної кухні, галицьких продуктів і враження від нашого міста.

Коба і його історія

Спочатку на цьому місці планувався звичайний Churrasco, лише з акцентом на вино, а не на пиво, як у ресторані на Галицькій. Грузинська ж ресторація тут виникла, по суті, випадково. Під час поїздки до Тбілісі на відпочинок власники львівського Churrasco після низки стандартних хінкалень та шашличних потрапили до вишуканого закладу, в якому грузинська кухня поєднувалася з високою європейською кухнею, і в усіх стравах відчувався авторський підхід шефа. Вони просто закохалися у цю їжу і вирішили за будь-яку ціну перетягнути Кобу до Львова. Зрештою це вдалося, і тепер один із найкращих шефів Тбілісі творить у нашому місті.

Спеціальні пропозиції

Як і в першому Churrasco, на Валовій у Коби також діє м’ясний без ліміт. Якщо ви обираєте таку опцію, отримуватимете різні види м’яса в необмеженій кількості. Курятина, свинина, телятина, баранина з гриля, хліб, овочі – все за стабільну ціну (близько 300 гривень). Безліміт особливо популярний у тих, хто приходить святкувати день народження чи проводить корпоратив. Адже заплатив одну, невелику як для свята в ресторані у центрі Львова, суму за кожного гостя – і гуляй душа. Зараз у ресторані також планують ввести і без ліміт вина за умови замовлення безліміту м’яса.

Ще одна приваблива пропозиція діє в обід. У будні дні, з 12:00 до 16:00 близько півтора десятка страв ви можете замовити за схемою «береш дві, платиш за одну». Чудовий шанс пообідати і спробувати грузинські страви найвищої якості за відверто смішні гроші. На таких умовах можна отримати і супи, і салати, і хінкалі, і багато страв з м’яса. Цікаво, що на обід сюди приходять дуже різні люди – від дуже багатих бізнесменів до вчителів і працівників міської ради.

Бар

Основний напій, яким славиться «Чураско від Коби» – це, звісно, вино. Воно пасує як до грузинських страв (вони просто створені для поєднання з вином), так і до стандартного м’яса з гриля. Винна карта у закладі дуже широка.
Утім, тут ви можете замовити й інші алкогольні напої, і широку лінійку коктейлів, і каву рівня specialty. Адже над напоями тут чаклує шеф-бармен Михайло Дацьо, один із найбільш досвідчених у своїй справі у Львові, засновник власної школи барменів Promix.